Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
Owszem, odpowiedź miałem, ale niewiele mi to wszystko mówiło, aż zacząłem się zastanawiać czy to on jest głupi czy ja i co gorsza nawet z czystego samochwalenia się nie umiałem zdecydować.
Dopytałem się o to czym te psy są i się okazało, że to konie. To tak konie wyglądały? Zabawne, znaczy... Czytałem o nich trochę, ale obraz ich był bardzo różny, raz mogą cię zabić, a raz umrą, bo zjadły nie tą trawę co powinny. Ogólnie nie zagłębiałem się za bardzo w ich poznawanie, bo po co mi poznawać coś, to nie istnieje. Teraz jednak tego żałowałem. A pod jakim kamieniem się chowałem?
-Ogólnie pod gruzem, w piwnicy, wchodziło się oknem, bo drzwi zawalone. Problem był tylko jak zasypało śniegiem.-wyjaśniłem mu dość dosłownie biorąc życie pod kamieniem. Głupie pytanie zadaje, pod jakim kamieniem mieszkasz. No śmieszek, każdy mieszka pod kamieniem, bo inaczej się umrze, co nie? Tylko tutaj dziwnie pod niebem i nikt się nie boi, ja też już przestałem, bo ptaki nie są tak duże tu, jak u mnie.
Zaraz jednak kolejne bzdury wypadły mu z ust. Wezwie policję? Jak? Przecież to trzeba pójść, daleko gdzieś, wrócić, to zajmuje dużo czasu. No i policja? Coś takiego tu funkcjonuje? Ludzie tutaj muszą być naprawdę miękcy, że idą z każdą pierdołą po pomoc. Normalnie, jak się coś dzieje, to albo umierasz, albo żyjesz i radzisz sobie sam. Zmarszczyłem brwi.
Zmieszany realnością absurdów, patrzyłem się, jak łapie drugiego psa, przyczepia go sobie do tego czegoś i zaraz zbiera się, żeby odjechać. A ja stałem i dałem mu zniknąć. Wiedziałem, że mi nie ucieknie... A raczej wiedziałem, że nawet jak ucieknie, to go znajdę. Znam jego twarz, zapach i widzę kierunek w jakim będzie podążać. Ludzi tu jest więcej niż normalnie, więc dochodzi do tego ułatwienie w postaci pytania przechodniów o to czy go widzieli. Ten świat opływa w luksusy informacji i pomocy. Z jednej strony tym gardziłem, z drugiej strony dziękowałem za przywilej łatwości wszystkiego. Zatem czas rozpocząć śledzenie, w końcu może poczuję się bardziej, jak w domu.
Z/T wszyscy
Ostatnio edytowany przez Tv Oia (2022-12-10 21:51:21)
Strony: Poprzednia 1 2
[ Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 799.9 kB (Maksimum: 950.12 kB) ]